Lasagna cu ciuperci si smantana

*reteta italiana 
  • foi lasagna 250 gr
  •  ciuperci 500 gr
  • smantana grasa
  • cascaval ras 200 gr
  • usturoi 1 capatana mica
  • nucsoara
  • piper alb
  • oregano, busuioc, cimbru  (dupa gust, toate sau la alegere)
  • sare

Ciupercile, taiate feliute mari, se calesc in 3 linguri de ulei. Vor lasa zeama, lasam sa se evapore doar o parte. Cand sunt gata adaugam usturoiul pisat si sarea. Lasam la racit.
Adaugam in smantana mirodeniile si 150  gr cascaval.
Amestecam smantana cu ciupercile. Compozitia trebuie sa fie mai lichida, pentru a se fierbe foile de lasagna.

Ungem cu ulei tava de copt.
Punem un strat de foi+compozitie+foi+compozitie+foi...Peste ultima foaie punem doar smantana amestecata cu mirodenii apoi presaram cascaval ras. (50 gr).
Coacem aproximativ 30 de minute.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu