Cozonac nemtesc fara dospire / Stollen

*reteta nemteasca

ALUAT
  • 500 gr faina
  • 250 gr branza quark
  • 125 gr unt (la temperatura camerei)
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 l-ta scortisoara
  • 2 cuisoare macinate
  • 1/4 l-ta ienibahar
  • 1/4 l-ta cardamom 
  • 1/4 l-ta nucsoara
  • 1/8 l-ta anason stelat
  • 200 gr stafide (inmuiate in rom peste noapte)
  • 150 gr fructe uscate *curmale, smochine..
  • 100 gr coaja confiata de portocala si lamaie
  • 60 gr migdale tocate /nuci maruntite

UMPLUTURA CU NUCI (optional)
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 l-ta scortisoara
  • esenta rom

 PERIAJ
  •  unt topit
  •  zahar tos




Se framanta aluatul, la final adaugam fructele.
NOTA*puteti sa adaugati doar stafide in aluat; cantitatea de fructe poate fi micsorata/aleasa dupa preferinta. Valabil si pentru mirodenii: alegeti si adaugati ce si cat doriti.

UMPLUTUTA *dacă folosim cremă de nuci, vom micșora la jumătate cantitățile de fructe-coji-migdale.
Se mixeaza zaharul cu galbenusurile, se adauga mirodeniile si albusurile batute spuma. Crema se pune pe toată suprafața aluatului întins, se rulează.

Se coace aproximativ 1 ora.

Imediat cum l-am scos din cuptor il ungem cu unt topit si-l presaram cu zahar pudra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu