Budinca de gris


  • 225 gr gris 
  • 6 lg zahar
  • 6 oua
  • 3 lg ulei
  • sare
  • coaja de lamaie / portocala
  • felii lamaie / portocala pentru decor (optional)
SIROP
  • 900-1000 ml lapte dulce
  • 100 gr zahar




Mixam foarte bine ouale cu zahar, putina sare si coaja de citrice. Adaugam uleiul dupa care punem cate o lingura de gris amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu gris (decoram cu felii citrice).
Coacem aproximativ 30-40 minute.
O insiropam imediat dupa ce am scos-o din cuptor, turnam laptele cate putim ca sa aiba timp budinca sa-l absoarba.
Cand s-a racit o bagam in frigider
Inainte de servire se rastoarna pe un platou, se taie si se serveste cu dulceata, frisca, simpla...  Daca ati decorat-o cu felii de portocala/lamaie o veti servi direct din vasul de copt.

SIROP
Fierbem laptele cu zahar, adaugam vanilia. Lasam la racit la temperatura camerei.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu