Crizanteme dulci

 ALUAT
  • 400  gr faina
  •  20 gr drojdie
  • 1 ou
  • 175 ml lapte
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar
  • sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie  sau de la 1/2 portocala

UMPLUTURA
  • ciocolata /gem

SIROP
  • 1 lg miere
  • 1 lg lapte



Aluatul framantat se lasa la crescut apoi se imparte in bilute.

Fiecare biluta de aluat se aplatizeaza intr-un cerc, se pune crema in mijloc, se strange aluatul in jurul umpluturii.

Bila umpluta se aplatizeaza din nou pana devine cerc .

Se taie fiecare cerc in  petale (fara sa ajungem pana in centru).
Fiecare petala se rasuceste cu taietura in sus, sa se vada crema.

Se coc. Se scot din cuptor si se ung imediat cu siropul de miere si lapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu