Placinta la tigaie


ALUAT * RETETA MOLDOVENEASCA
  • 300 faina
  • 250 gr iaurt / lapte batut
  • 1/2 l-ta bicarbonat
  • sare


ALUAT * RETETA MARAMURS 
"Placinta creata"
  • 500 faina
  • 12,5 gr drojdie proaspata
  • apa calduta
  • sare 





UMPLUTURA CU BRANZA

*se amesteca toate ingredientele

  • 500 gr branza de oaie /branza de vaca / branza de burduf 
  • marar 
  • frunze de ceapa verde (optional) 


UMPLUTURA CU VARZA

*se calesc ingredientele apoi se lasa la racit

  • varza alba cruda/murata 
  • ceapa 
  • marar 
  • piper 


UMPLUTURA CU VERDETURI
*se caleste ceapa, se lasa la racit apoi se amesteca cu piper, cu oul crud si cu verdeta tocata

  • ou 
  • marar, patrunjel... 
  • piper 


UMPLUTURA CU CARNE TOCATA
*se calesc ingredientele apoi se lasa la racit

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare 
  • piper











Alegeti o varianta de umplutura.

Se framanta aluatul pana devine moale si elastic, cam 10 minute. Se lasa minim 30 de minute la dospit.

Pe masa de lucru se presara faina. 

Aluatul se imparte in 5 bilute care se intind cu scucitorul. 

In mijloc se pune umplutura. Placinta se strange in pliuri marunte, aducand marginile spre centru.

Se intinde usor cu sucitorul.

Placinta  se pune in tigaia fierbinte si unsa cu ulei, cu partea care a fost lipita in jos. Se unge cu ulei și deasupra,

Se prajeste la foc mediu cateva minute pe fiecare parte.

Placintele coapte se acopera pentru a ramane moi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu