Tort de ciocolata cu gem de caise / Sacher

19 La multi ani N*C!

BLAT

  • oua
  • 150 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 175 g ciocolata amaruie
  • 80 g zahar tos
  • 1 praf sare
  • 150 g faina
  • 200 g gem de caise
  • forma 22 cm / 24 cm


GLAZURA

  • 200 gr zahar tos
  • 125 ml apa
  • 150 gr ciocolata amaruie  
  • frisca pentru servit
*reteta vieneza




BLAT

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul. Se lasa la racit la temperatura camerei.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se toarna peste ciocolata topita. Adaugam si faina amestecand cu lingura.
Albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi le incorporam in compozitia de ciocolata (cu lingura de jos in sus).
Se coace aproximativ 1 ora.
Blatul rece se taie in două parti egale. O parte se unge cu un strat generos de gem de caise, se suprapune cealalta parte si se unge tot tortul cu gem.
Glazura se toarna deodata peste tort cand este calda si se intinde rapid cu o spatula. 

GLAZURA
Ciocolata se incalzeste cu apa si zaharul si se lasa putin la racit.
Daca glazura este prea fierbinte, va fi lipsita de stralucire.