Prajitura cu cafea


BLAT
  • 7 oua
  • 150 gr zahar
  • 5 lg ness
  • 7 lg apa calda
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina

CREMA DE UNT

  • 3 oua mari
  • 200 gr zahar
  • 3 lg de ness
  • 250 gr unt 80% grasime, la temperatura camerei
  
SIROP
  • 2 lg zahar
  • 200-250 ml apa
  • 1 l-ta ness 

    DECOR
    • cacao / nuca maruntita


    BLAT
    Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, adaugam ness-ul dizolvat in apa calda.

    Separat mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o bezea tare.

    Peste galbenusuri adaugam faina si praful de copt amestecand cu lingura, incorporam usor si albusurile.

    Compozitia o coacem in tava (25*30) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade, circa 30 de minute.

    Lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in 3 foi.

    CREMA
    Mixam ouale cu zaharul.

    Punem pe baie de aburi (oala cu crema ca nu atinga apa) pana cand crema se ingroasa, adaugam ness-ul ca cateva minute inainte de a opri focul.

    Lasam sa se raceasca.

    Mixam untul apoi adaugam peste el crema, putin cate putin.

    ASAMBLARE
    Blat-sirop*crema*blat-sirop*crema*blat-sirop*crema*decor

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu