Daca ati incercat retetele, va rog sa-mi scrieti! Sub retete aveti rubrica "Comentarii" !
Paine floare
FLOARE 1
Se framanta un aluat putin mai tare decat de obicei in care vom pune doar 1 lingura de unt-ulei. Se lasa la dospit.
Aluatului se imparte in 8 bile, primele 4 care vor reprezenta partea exterioara trebuie sa fie mai mari.
Intindem primele 4 cercuri din bilele mai mari. Le suprapunem ungand cu grasime intre ele si le dam forma ca in imagini: *taiem in 8 triunghiuri din centrul cercului fara sa taiem si marginea *fiecare triunghi se cresteaza pe mijloc*prindem triunghiurile de varf si le aducem spre exteriorul cercului*varful triunghiului il trecem prin taietura de pe mijloc.
La fel procedam si cu celelate 4 bile mai micute.
Modelam 4 trandafiri din resturile de aluat.
Cand se scoate din cuptor se unge cu putin ulei si se acopera cu un prosop pentru 10 minute.
FLOARE 2
Lasati aluatul la crescut.
Impartiti coca in 5 bucati egale pe care le intindeti in 5 foi rotunde de 0,5 mm grosime.Suprapuneti foile ungand cu ulei intre ele, cea de sus nu se unge.
Taiem foile suprapuse in 8 triunghiuri, centrul cercului nu se taie
Fiecare triunghi se cresteaza pe mijloc fara sa ajungem la baza aluatului. Rasfrangem usor marginile taiate.
Se lasa la crescut.
Paine fara drojdie / Paine irlandeza
*reteta irlandeza
Reteta de baza
Reteta de baza
- 500 gr faina
- iaurt gros
- 1 l-ta (rasa) bicarbonat de sodiu
- 1 l-ta sare
Optional
- 100 gr unt
- 2 oua
- 2 lg zahar
- 150 gr stafide
- 1 plic praf de copt
Abonați-vă la:
Postări (Atom)