BLAT
- 4 oua
- 50 gr. zahar (3 linguri)
- 2 linguri miere
- 2 linguri lapte
- 100 ml ulei
- 2 linguri gris
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta rom
CREAMA
- 200 ml frisca lichida
- 200 ml lapte dulce
- 200 ml lapte condensat (sau 200 gr. smantana grasa)
- 2-3 linguri miere
- esenta migdale/vanilie
- 10 gr. gelatina
BLAT
Faina se amesteca cu gris, cacao si praf de copt.
Albusurile se bat spuma cu putina sare.
Galbenusurile se bat cu zahar pana se albesc apoi se adauga laptele, uleiul, mierea, esenta de rom si amestecul de faina urmat de albusurile spuma.
Eu am copt-o in tava mare a aragazului (cu hartie de copt) aproximativ 10-15 minute.
Cand se raceste, foaia se taie in doua bucati egale.
Cand se raceste, foaia se taie in doua bucati egale.
CREMA
Gelatina se hidrateaza apoi se adauga in laptele caldut si se amesteca bine pentru a se topi.
Se adauga laptele condensat / smantana, mierea, esenta.
Se lasa compozitia sa se intareasca putin apoi se adauga frisca batuta.
Crema se introduce in frigider pana se intareste putin apoi se intinde pe o foaie.
Cealalta bucata de blat se aseaza deasupra cremei (cu partea care a fost pe hartia de copt in sus) presand usor.
Prajitura se da la rece.
Se adauga laptele condensat / smantana, mierea, esenta.
Se lasa compozitia sa se intareasca putin apoi se adauga frisca batuta.
Crema se introduce in frigider pana se intareste putin apoi se intinde pe o foaie.
Cealalta bucata de blat se aseaza deasupra cremei (cu partea care a fost pe hartia de copt in sus) presand usor.
Prajitura se da la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu