Paine floare






  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie proaspata
  • aprox. 270 ml apa calduta
  • 1 lg zahar
  • 1 l-ta sare
  • 100 gr grasime unt topi si ulei (1:1)




  • FLOARE 1











    Se framanta un aluat putin mai tare decat de obicei in care vom pune doar 1 lingura de unt-ulei. Se lasa la dospit.

    Aluatului se imparte in 8 bile,  primele 4 care vor reprezenta partea exterioara trebuie sa fie mai mari. 

    Intindem primele 4 cercuri din bilele mai mari. Le suprapunem ungand cu grasime intre ele si le dam forma ca in imagini: *taiem in 8 triunghiuri din centrul cercului fara sa taiem si marginea *fiecare triunghi se cresteaza pe mijloc*prindem triunghiurile de varf si le aducem spre exteriorul cercului*varful triunghiului il trecem prin taietura de pe mijloc.
    La fel procedam si cu celelate 4 bile mai micute.

    Modelam 4 trandafiri din resturile de aluat.

    Cand se scoate din cuptor se unge cu putin ulei si se acopera cu un prosop pentru 10 minute.



    FLOARE 2  

    Lasati aluatul la crescut.
    Impartiti coca in 5 bucati egale pe care le intindeti in 5 foi rotunde de 0,5 mm grosime.
    Suprapuneti foile ungand cu ulei intre ele, cea de sus nu se unge.
    Taiem foile suprapuse in 8 triunghiuri, centrul cercului nu se taie
    Fiecare triunghi se cresteaza pe mijloc fara sa ajungem la baza aluatului. Rasfrangem usor marginile taiate.
    Se lasa la crescut.

     

     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu