BLAT
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 1 lingura ulei
- 2 linguri amidon
- 2 linguri faina
- putina sare
- 200 gr branzica dulce
- 200 gr frisca batuta
- 1 portocala (optional)
- dulceata
*acest blat este foarte delicat
Se bat ouale cu putina sare pana devin spuma , apoi adaugam zaharul putin cate putin.
Adaugam si uleiul amestecand usor.
Punem amidonul si faina, cate o lingura, amestecand foarte incet.
Se toarna compozitia in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
Coacem aproximatv 10 minute la foc mediu.
Rasturnam blatul pe o foaie de copt, scoatem cu grija vechea foaie de copt, rulam cu tot cu hartie.
CREMA
Amestecam branzica cu frisca si 1 portocala taiata fin.
Intindem crema pe blatul bine racit.
Dulceata o punem pe latura blatului de unde vom incepe sa rulam.
Rulam.
Stropim rulada cu sirop din dulceata.
Dam la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu