*reteta iraniana
- 1 cana orez basmati
- 1/2 cana linte verde
- ulei
- sare
OPTIONAL
- 200 gr carne tocata de vita / vita si oaie
- 1 ceapa
- 1/4 cana stafide
- 1/4 cana agrise (optional)
- turmeric
- scortisoara macinata
- piper
- ulei
Fierbem lintea. O scurgem de apă.
Orezul spalat se pune la fiert in apa clocotita si sarata.
Fierbem orezul pe jumatate: bobul sa fie moale in exterior si tare in interior.
Scurgem orezul si-l clătim cu apă rece.
Fierbem orezul pe jumatate: bobul sa fie moale in exterior si tare in interior.
Scurgem orezul si-l clătim cu apă rece.
Intr-o oala punem putin ulei si adaugam orezul.
Invelim capacul intr-un prosop si-l fixam bine pe oala, sa nu iasa aburul.
Lasam pe foc mic 30 de minute fara sa ridicam capacul.
Când este gata îl amestecam cu lintea fiartă.
Invelim capacul intr-un prosop si-l fixam bine pe oala, sa nu iasa aburul.
Lasam pe foc mic 30 de minute fara sa ridicam capacul.
Când este gata îl amestecam cu lintea fiartă.
Calim ceapa in putin ulei.
Adaugam condimentele, carnea, stafidele si calim.
Adaugam condimentele, carnea, stafidele si calim.
Orezul cu linte se serveste cu carne peste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu