- *reteta italiana
- *pentru 6 persoane
- 600 gr faina Manitoba / faina 000
- 25 gr drojdie
- 400 ml apa
- 2 l-te zahar / 1 malț
- 140 ml ulei de masline extravirgin
- 15 gr sare pentru aluat
- sare pentru presarat, dupa gust
In vasul de framantat se
dizolva sarea si zaharul în apa calda, se pun 40 ml ulei, 300 gr faina si se amesteca bine.
Adaugam drojdia amestecand 2 minute si restul de faina, framantam pana obtinem un aluat neted.
In tava de aragaz se
toarna 50 ml de ulei.
Bila de aluat se pune in tava peste ulei si se perie cu putin
ulei din tava. Se lasa la crescut aproximativ o ora, sa-si dubleze volumul.
Se intinde aluatul direct in tava pe toata suprafata acesteia, cu mainile. Se unge suprafata aluatului cu ulei si se presara sare. Se lasa iar la crescut aproximativ 30 de minute.
Cu varfurile degetelelor se preseaza toata suprafata aluatului, sa avem mici santuri, turnam restul de ulei (50 ml) peste aluat, lasam la crescut aproximativ 30 de minute.
Se pulverizeaza aluatul cu apa.
Se coace in cuptor la 200 grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu