ALUAT 1
- 500 gr faina
- 2 oua
- 25 gr drojdie
- 50 gr zahar
- 250 ml lapte caldut
- 50 gr unt topit / 3 lg ulei
- coaja rasa de lamaie, portocala
- vanilie
- sare
ALUAT 2
- 400 gr de faina
- 30 gr. de drojdie
- 50 gr zahar
- 60 gr unt topit (caldut)
- 125 ml lapte
- 125 ml chefir /iaurt
- 2 oua mici
- 1/4 lta sare
- vanilie
- coaja de lamaie
- *40 ml de ulei (pentru a unge mainile la framantat)
UMPLUTURA
- 400 gr branza de vaci
- 2 oua
- 2 lg faina
- 1-2 lg gris
- 100 gr zahar
- coaja de lamaie
- vanilie
- 100 gr stafide (optional)
*1 ou si2 lg lapte pentru uns branzoaicele
Impartim aluatul in aprox. 10 bucati. Se intinde cate o foaie patrata groasa de 0,5 cm, cu latura de 10-12 cm.
In mijloc se pune umplutura de branza.
Se strang marginile opuse in forma de plic, apoi se lipesc.
Se lasa branzoaicele la crescut 20-30 de minute, se ung cu ou sau cu unt, se pun intr-o tava neunsa si se introduc in cuptor pana se rumenesc frumos.
Se pot pudra cu zahar.
Alte moduri de a modela branzoaicele
Branzoaice portofel |
Branzoaice trandafir |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu