*10 mucenici
AUAT
AUAT
- 500 g faina
- 25 drojdie proaspata
- 125ml lapte caldut
- 125ml apa calduta
- 50 g zahar
- 1 ou mare
- 50 g unt la temperatura camerei
- vanilie
- coaja de lamaie (optional)
- 1/2 lingurita sare
*miere lichida si 150 g nuca maruntita pentru finisarea melcisorilor copti
SIROP
- 300 ml apa
- 150g zahar
- 1 lingurita vanilie
- coaja de lamaie
- *siropul se pregateste pe foc
Aluatul framantat se lasa la crescut o ora acoperit.
Impartim aluatul in 10 bile.
Din fiecare bila intindem un "snur" subtire si lung.
1. Snurul se impleteste in doua prin rasucire, de la mijloc.
Lipim capetele pentru a forma un cerc.
Rasucim cercul pentru a obtine opturi.
SAU
2. Din fiecare snur se formeaza litera S cu capetele sub forma de melc.
Rasucim cercul pentru a obtine opturi.
SAU
2. Din fiecare snur se formeaza litera S cu capetele sub forma de melc.
Se lasa melcisorii la crescut in tava de copt, apoi se ung cu galbenusul amestecat cu lapte.
Pornim cuptorul la 180 de grade pentru a coace mucenicii, aproximativ 25 de minute.
Cand se scot din cuptor se ung imediat cu sirop (la temperatura camerei).
Cand se racesc putin se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu