Tort lapte condensat si lamaie

BLAT
  • 250 gr biscuiti  Petit Beurre maruntiti bine
  • 125 gr unt topit si racit

CREMA
  • 400 ml lapte condensat 
  • 2 lamai  mari (sau 1 daca nu vreti sa fie acrisoara crema)
  • 250 ml smantana rece pentru frisca
  • coaja lime  (optional)




BLAT
Biscuitii amestecati cu unt se pun in forma de tort (21 cm) presandu-i cu degetele, se baga in frigider cat timp pregatim crema.


CREMA
Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine ferma, nu tare, se adauga zahar si se continua mixarea pana cand frisca se intareste.

Mixam laptele condensat cat sa se ingroase putin, punem coaja razuita (de la o lamaie) si zeama de lamaie si continuam mixare pana cand obtinem o compozitie pufoasa.
Amestecam cele doua creme, adaugam coaja rasa de lime.

Turnam compozitia peste blatul de biscuti, decoram cu coaja razuita de lamaie si bagam la rece sa se intareasca (minim 3 ore)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu