Pui cu ciuperci in stil chinezesc

*2-3 portii

MARINADA
*se amesteca ingredientele si se lasa 30 de minute
  • 500 gr piept de pui taiat bucatele
  • 1 lg amidon
  • 2 lg sos de soia
  • 1 lg otet de orez
  • sare

ALTELE
  • 300 gr morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 250 gr ciuperci 
  • 150 gr dovlecel / ananas
  • 1 lg ghimbir tocat marunt
  • 3 catei mari de usturoi 
  • 1/4 lta fulgi de ardei iute
  • 50 ml sos de soia
  • sos teriyaki
*200 gr orez fiert  pentru servire





Carnea  se prajeste, pana devine aurie, in putin ulei incins. 

Tocam legumele si ciupercile dupa preferinta. 

In putin ulei incins punem usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, amestecam cateva secunde. 
Adaugam ceapa,  morcovii si calim 2 minute. 
Punem celelate legume si amestecam usor 3-4 minute. 
Cand legumele sunt usor patrunse, dar ferme, punem carnea si amestecam cateva secunde. 
Turman sosurile si mai lasm 1-2 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu