- 500 ml suc portocale
- cojile de portocale
- 500 gr zahar
Se spala portocalele in apa calda cu bicarbonat, folosind un burete.
Se decojesc portocalele în 4 -6 coji.
Se fierb cojile in apa 3 minute, apoi aruncam apa,clatim ... repetam inca de 2 ori.
Taiem coaja fideluta ingusta (cam 1 cm grosime), daca partea alba este foarte groasa o indepartam cu un cutit.
Fiecare feliuta o rulam in forma de melc. Trecem melcii prin ac cu ata, formand un sirag pe care il innodam la capete, melcii sa stea stransi unul langa celalalt. *daca vi se pare migaloasa procedura, taiati cojile leliute inguste sau cubulete.
Stoarcem sucul din portocalele decojite, il cantarim ( proportia este suc 1:1 lichid) apoi il turnam peste zahar.
Punem pe foc siropul indulcit, cand a atins punctul de fierbere adaugam melcisorii.
Se fierbe aproximativ 20-30 de minute, siropul va fi legat iar melcisorii vor deveni luciosi.
Se taie ata si se scot melcii, se pun in borcane si se toarna siropul deasupra.