- 2,5 kg. visine, cantarite cu samburi
- 500 - 600 gr zahar
- 1/2 lamaie (optional)
visine romanesti sunt de un rosu deschis, mai micute,
acrisoare si zemoase
|
Spalati fructele, scoateti samburii.
Intr-o oala se pun fructele si se acopera cu zaharul si zeama de lamaie care are rolul de a pastra culoare si fermitatea fructelor.
Se lasa pana se topeste zaharul.
Se pune compozitia pe foc si se fierbe la foc mare 15 minute; spuma care se formeaza in timpul fierberii se indeparteaza.
Se lasa peste noapte.
A doua zi se fierbe tot la foc mare 5-10 minute, de cand da in clocot.
Introduceti borcanele goale, fara capace, in cuptor la foc mic cam 10 minute.
visine altoite sunt mai inchise la culoare, mai mari, mai dulci si mai putin zemoase |
*este important ca dulceata sa fie preparata intr-o oala cu diamentru cat mai mare, cu o cantitate redusa de fructe, pentru a reduce timpul de fiebere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu