*reteta libaneza
- 250 gr naut (1 cana)
- 1 ceapa
- 1 capatana medie usturoi
- 1/2 l-ta chimion
- 1/2 l-ta coriandru
- 1/4 l-ta piper
- 1/3 l-ta boia (optional)
- 1/3 l-ta turmeric (optional)
- susan (optional)
- 1 legatura patrunjel
- 1 l-ta sare
- 1/2 l-ta bicarbonat / praf de copt
- 2 lg faina
- 1-3 lg apa
Se spala nautul si se lasa in apa de seara pana dimineata.
Condimentele boabe se piseaza/rasnesc.
Nautul se scurge si se pune in blender cu ceapa si usturoi. Se mixeaza pana devine o pasta granulata (nu fina!).
Adaugam condimentele pisate, patrunjelul tocat, sare, faina, bicarbonat (face falafelul mai pufos), apa cat sa omogenizam aluatul si sa-i dam consistenta unei paste de mici.
Compozitia se lasa la rece minim 30 de minute, pentru a se patrunde aromele si pentru a ramane amestecul legat cand prajim chiftelutele.
Se fac bilute rotunde care se prajesc in uleiul bine incins.
*susanul se poate adauga in compozitie sau se tavalesc bilutele prin el inainte de prajire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu