- 250 gr orez
- 500 gr leurda (8-9 legaturi)
- ulei
- sare
- piper
Orezul spalat se pune la fiert in apa sarata.
Fierbem orezul pe jumatate, cateva minute: bobul sa fie moale in exterior si tare in interior.
Scurgem orezul si-l clatim cu apa rece.
Amestecam orezul scurs de apa cu leurda tocata, sare si piper.
Intr-o oala punem putin ulei la incins si adaugam orezul amestecat cu leurda.
Invelim capacul intr-un prosop si-l fixam bine pe oala, sa nu iasa aburul.
Lasam pe foc mic 30 de minute fara sa ridicam capacul.
Se poate servi cu peste.
Scurgem orezul si-l clatim cu apa rece.
Amestecam orezul scurs de apa cu leurda tocata, sare si piper.
Intr-o oala punem putin ulei la incins si adaugam orezul amestecat cu leurda.
Invelim capacul intr-un prosop si-l fixam bine pe oala, sa nu iasa aburul.
Lasam pe foc mic 30 de minute fara sa ridicam capacul.
Se poate servi cu peste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu