- 500 gr ciuperci proaspete
- 400 gr carne de pui
- 500 ml apa
- 1 ceapa
- 1 capatana usturoi
- foi dafin
- ulei / unt
- sare
- piper
- 2 lg amidon / faina
- patrunjel (otional)
- smantana (optional)
Ciupercile spalate si taiate felii se pun intr-o oala cu 3 linguri de ulei. Se fierb in propria zeama cam 15 minute, cu capacul pus! Cand sunt fierte se adauga amidonul si putina zeama de pui, se amesteca bine apoi se pune restul de zeama si carnea de pui *(vezi Nota).
Se fierbe pana se ingroasa.
La sfarsitul fierberii adaugam usturoiul pisat si piper macinat.
Putem servi ciulamaua amestecata cu smantana grasa si presarata patrunjel verde.
* putem sa adaugam 1 cana lapte dulce in compozitia de ciuperci-pui-amidon si o bucatica de unt. In acest caz pentru a fierbe puiul se vor folosi doar 250 ml apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu