Cornulete romanesti

*retete vechi

  

ALUAT 1

  • 300 gr untura
  • 300 gr smantana grasa / iaurt
  • faina
  •  vanilie
  • sare
  • *cornulete sunt fragede si nisipoase, ca fursecurile

ALUAT 2

  • 350 gr untura
  • 250 gr iaurt
  • 4 galbenusuri
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sare
  • 650 gr faina
  • *cornuletele sunt fragede si moi


UMPLUTURA 

  • gem de  prune amestecat cu nuci / dulceata / rahat etc.


 

Se framanta aluatul si se baga in frigider pentru minim 30 minute, pentru a se putea forma mai usor cornuletele.
Se intinde coca nu foarte subtire si se formeaza cornuletele pe care le umplem cu ce dorim.
Se coc la 180 grade pentru aproximativ 30 minute; cornuletele cu untura nu se rumenesc la copt, doar marginile isi schimba putin culoarea.
Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zaharul pudra.

*din cantitatile date ies 2 tavi de aragaz 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu