*o puteti consuma cu iaurt, inghetata, la micul dejun cu unt sau pentru a face prajituri...
*reteta greceasca
*reteta greceasca
- 1 kg portocale
- 500 gr zahar
- 300 ml apa
Se spala portocalele in apa calda cu bicarbonat, folosind un burete.
Se fierb 50-60 de minute (pana devin moi) de cand da apa in clocot, acoperite bine cu apa. Se lasa la racit. Apa se arunca.
Se taie in felii potrivit de groase, apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii; sau le punem in robotul de bucatarie si le maruntim (cojile sa nu devina chiar pasta).
Punem zaharul si apa peste portocale, amestecam usor sa se topeasca zaharul.
Fierbem aproximativ 20 de minute, pana cand dulceata se leaga.
*coaja se poate razui pastrand doar partea alba ; coaja razuita nu se foloseste in dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu