- 225 gr gris
- 6 lg zahar
- 6 oua
- 3 lg ulei
- sare
- coaja de lamaie / portocala
- felii lamaie / portocala pentru decor (optional)
SIROP
- 900-1000 ml lapte dulce
- 100 gr zahar
Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu gris (decoram cu felii citrice).
Coacem aproximativ 30-40 minute.
O insiropam imediat dupa ce am scos-o din cuptor, turnam laptele cate putim ca sa aiba timp budinca sa-l absoarba.
Cand s-a racit o bagam in frigider
Inainte de servire se rastoarna pe un platou, se taie si se serveste cu dulceata, frisca, simpla... Daca ati decorat-o cu felii de portocala/lamaie o veti servi direct din vasul de copt.
SIROP
Fierbem laptele cu zahar, adaugam vanilia. Lasam la racit la temperatura camerei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu