Salata de naut / Humus

*reteta libaneza
  •  500 gr naut uscat
  • 4 catei de usturoi pisati 
  • 8 linguri pasta de tahini 
  • ulei de masline extravirvin 
  • ⅔ ceasca de suc de lamaie
  • chimion macinat (optional) 
  • piper (optional)
  • sare 
  •  boia /sumac/patrunjel pentru decor





Spalati nautul  si lasati-l in apa 10 ore cu 1 lg de bicarbonat de sodiu (optional); bicarbonatul de sodiu ajuta la înmuierea  mai rapida a nautului.

Stecurati si clatiti nautul cu apa rece. 

Puneti-l la fiert (optional cu 1/2 l-ta bicarbonat pentru a fierbe mai repede) pentru aproximativ 50-60 de minute, pana devine moale. Indepartati spuma care se formeaza in timpul fierberii.

Strecurati nautul si pastrati apa in care a fiert.

Se pastreaza cateva boabe fierte pentru decor.

Frecati intre maini boabele de naut pentru a elimina cojile (optional).


Pasati nautul cald folosind din apa in care a fiert sau apa calda.

Adaugati sare, ulei, usturoi, pasata de susan, zeama de lamaie, chimion si piper (optional).

Inainte de servire se toarna deasupra ulei de masline, se decoreaza cu boabele de naut pe care le-am pastrat si cu boia / sumac  / patrunjel verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu