*reteta chinezeasca
Punem compozitia de carnea peste sosul de zahar si amestecam bine.
Adaugam soia si vinul de gatit, acoperim cu apa si fierbem pana pana obtinem un sos grosut care adera pe bucatelele de carne.
Se serveste cu orez fiert.
- piept de porc fara os 500 gr
- 3 fire ceapa verde / 1 ceapa medie
- 3 catei de usturoi
- anason stelat 1
- scortisoara baton o bucatica
- dafin 2 frunze
- ghimbir 20 gr
- ardei iute uscat 1(sau mai multi)
- sos de soia 2 lg
- vin de orez 1 lg
- zahar 1 lg
- ulei
Carnea se taie patratele de 3 cm.
Ceapa si ghimbirul se taie felii.
Carnea se prajeste pana devine aurie. Daca lasa foarte multa grasime o indepartam.
Adaugam ardeiul, floare de anason, scortisoara, ghimbirul, frunzele de dafin, ceapa si usturoiul, calim 1 minut.
Adaugam ardeiul, floare de anason, scortisoara, ghimbirul, frunzele de dafin, ceapa si usturoiul, calim 1 minut.
In putin ulei incins se pune zaharul, amestecam pana devine maroniu.
Punem compozitia de carnea peste sosul de zahar si amestecam bine.
Adaugam soia si vinul de gatit, acoperim cu apa si fierbem pana pana obtinem un sos grosut care adera pe bucatelele de carne.
Se serveste cu orez fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu