Fasole verde cu carne tocata

*reteta chinezeasca 
*2 portii


MARINADA
*se amesteca ingredientele si se tine la rece minim 30 de minute
  • 1/2 l-ta zahar
  • 1lg sos de soia
  • 1 l-ta amidon
  • 1 lg ulei
  • 250 gr carne tocata de porc macra

FASOLE VERDE
  • 500 gr fasole verde
  • 2 lg ulei
  • 4 catei mari de usturoi 
  • apa
  • sare 

CARNE
  • 2 lg ulei
  • 1 ardei iute uscat (1/4 lta)
  • 3 catei mari de usturoi
  • 1 l-ta ghimbir zdrobit (opțional)
  • carnea marinata
  • 2 lg sos soia
  • apa
 




FASOLE VERDE
In ulei incins se pune usturoiul zdrobit, calim cateva secunde. 
Adaugam fasolea,  calim al dante 5-8 minute (dacă fasolea este necongelata turnam putina apa).
  *legumele chinezesti se fierb doar cat sa fie putin crocante, nu sa devină moi!

CARNE
Intr-o tigaie incapatoare se pun 2 lg ulei, usturoiul tocat marunt, ghimbirul si ardeiul tocat, calim 20 de secunde.
Se pune carnea si se amesteca pana isi schimba culoarea.
Adaugam 2 linguri sos de soia si apa cat sa acoperim carnea, lasam la fiert. 
Cand carnea este bine patrunsa, dar suculenta, adaugam fasolea verdea preparata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu