Sos de busuioc \ Pesto


*se folososte pentru a prepara paste; la prepararea pizzei inlocuieste sosul de rosii; se serveste cu friptura, lasagna vegetala, pe paine...

  • 25 gr frunze prospete de busuioc
  • 50 ml ulei de masline 
  • 7 gr seminte de pin 
  • 1/2 catel mare de usturoi
  • 35 gr parmezan ras
  • putina sare


Frunzele de busuioc se spala si se sterg cu servetel.
Usturoul se pune  in mojar si se piseaza, apoi se adauga si pinul.
Se adauga frunzele de busuioc si putina sare, zdrobim prin rotirea usoara a pistilului.
Cand din frunze iese un lichid verde se adauga parmezanul si se amesteca bine.
Se toarna uleiul in fir, amestecand  pana obtinem un sos omogen.

Sosul oxideaza, de aceea il vom prepara rapid. 
Daca nu il folosim imediat, turnam putin ulei deasupra si inchidem vasul ermetic. 
Se poate pastra la frigider 2-3 zile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu