Ardei umpluti cu carne


  • 10 ardei grasi, le scoatem semintele si pastram capacelul  (aprox. 1 kg)

UMPLUTURA
  • 500 - 600 gr carne de porc tocata
  • 1 ceapa mare tocata
  • 1 lta bulion
  • 1 mana de orez
  • piper macinat 
  • patrunjel tocat
  • oregano (optional)
  • cimbru (optional)
  • sare
*amestecam ingredientele apoi umplem ardeii; punem capacelul cu codita


SOS
  • sos de rosii  / apa amestecata cu 2-3 lg bulion 
  • cateva rosii taiate (optional)
  • 3-4 frunze de dafin
*amestecam ingredientele si turnam peste ardeii pusi drepti in oala, cat sa acoperim 3/4 din inaltimea ardeiului

Dam la cuptor pentru aproximativ 1 ora.
Cand sunt gata putem presara patrunjel tocat.
Se servesc cu smantana si ardei iute.




NOTA* ardeii pot fi inlocuiti cu dovlecei sau rosii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu