Blat
- 3 oua
- 3 linguri zahar (75 gr)
- 3 linguri faina (60 gr)
- 1 lingura cacao (20 gr)
- 1 lingutita praf de copt
- sare
- o mana de nuci (optional)
- forma 26 cm
Crema mousse de ciocolata cu cacao
- 300 gr. ciocolata cu cacao (ciocolata cu lapte / amaruie)
- 150 ml frisca lichida
- 300 frisca batuta
- 5 gr gelatina
- arome (optional)
Crema mousse de ciocolata alba
- 300 gr ciocolata alba
- 150 ml frisca lichida
- 300 frisca batuta
- 5 gr gelatina
- arome (optional)
Blat
Puteti cumpara blatul daca nu doriti sa-l preparati.
Peste oua se pune zaharul si se mixeaza foarte bine, compozitia trebuie sa devina mai groasuta.
Peste oua se pune zaharul si se mixeaza foarte bine, compozitia trebuie sa devina mai groasuta.
Se adauga si celelalte ingrediente amestecand usor cu lingura.
Se pune compozitia in forma de tort.
Dupa coacere nu scotem blatul din forma de tort si nu desfacem inelul formei.
Lasam la racit.
Se pune compozitia in forma de tort.
Dupa coacere nu scotem blatul din forma de tort si nu desfacem inelul formei.
Lasam la racit.
Cremele se prepara pe rand, vom folosi a doua crema (cu ciocolata alba) cand crema cu ciocolata neagra se va intari (vezi Asamblare tort, mai jos).
Gelatina se pune la hidratat (se acopera cu apa rece si se lasa 10 minute).
150 ml frisca lichida se pune la incalzit, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana cand se topeste, fara sa dea in fiert.
Se ia de pe foc si se adauga gelatina - (cand compozitia cu ciocolata este calduta nu fierbinte) - amestecand bine pentru a se topi gelatina. Punem esentele preferate.
Incorporam usor, cu lingura, 300 gr frisca batuta in crema rece.
Incorporam usor, cu lingura, 300 gr frisca batuta in crema rece.
Crema mousse de ciocolata alba
Se procedeaza identic ca la crema cu ciocolata neagra.
Asamblare tort
Peste blatul de tort punem crema cu ciocolata neagra.
Introducem forma in frigider, pana se intareste crema.
Peste crema neagra punem crema cu ciocolata alba, introducem forma la rece.
Introducem forma in frigider, pana se intareste crema.
Peste crema neagra punem crema cu ciocolata alba, introducem forma la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu