Tort de mere cu zahar ars

Acest tort nu trebuie insiropat, zaharul ars si merele coapte vor lasa propriul sirop care va fi absorbit de blat. 


ETAPA I
  • mere
  • 5 linguri de zahar pentru caramel 
  • nuci/stafide sau gem (optional)
  • scortisoara (optional)

ETAPA II
  •  3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 3 linguri ulei
  • esenta lamaie (optional) 





ETAPA I
Se pune zaharul, in vasul in care vom coace tortul, la foc mediu si se topeste pana capata culoarea aramie; il luam de pe foc si intindem caramelul pe tot interiorul vasului, lasam sa se intareasca.
Se curata merele de coaja si cotor iar locul ramas liber il umplem cu gem/nuci sau stafide. Punem merele in vasul cu zahar ars, le presaram cu scortisoara si zahar si le bagam la copt pentru 15-20 minute, cat sa se inmoaie putin.

ETAPA II
Separam albusurile de galbenusuri. 
Albusurile reci se bat spuma cu putina sare.
Galbenusurile se amesteca cu zahar, ulei, esenta lamaie, praf de copt si se freaca bine. 
Galbenusurile se adauga peste albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa albusurile. Adaugam in compozitie si  faina, in ploaie, amestecand incet.
Turnam compozitia peste merele coapte si bagam vasul in cuptor la foc mediu, aproximativ 30 minute.
Dupa ce s-a copt lasam 5-10 minute sa se raceasca; punem o farfurie intinsa deasupra vasului in care am copt tortul, apoi il rasturnam.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu