- castraveti
- ceapa
- morcov
- otet
- apa
- sare
- zahar
- foi dafin
- piper
- boabe de mustar
- ienibahar
- cuisoare
- coriandru
La 1 litru de apa adaugam 250 ml otet, sare 40 gr, 1-2 linguri de zahar (2 daca ii vrem mai dulci).
Se se da apa in clocot. Se adauga otetul, sarea, zaharul, mirodeniile si se mai da intr-un clocot.
Optional se fierb borcanele in bain-marie 20-30 de minute, pana cand castravetii prin culoare de murati. Se lasa borcanele in apa fierbinte pana aceasta se raceste. Dupa 24 ore de la fierbere sunt buni de mancat.
Pentru muraturile care se vor consuma peste iarna, se poate adauga 1 aspirina la litrul de apa, pentru mai multa siguranta in conservare.
Se se da apa in clocot. Se adauga otetul, sarea, zaharul, mirodeniile si se mai da intr-un clocot.
Lichidul se adauga caldut in borcane peste castraveti, se pune capacul imediat.
Optional se fierb borcanele in bain-marie 20-30 de minute, pana cand castravetii prin culoare de murati. Se lasa borcanele in apa fierbinte pana aceasta se raceste. Dupa 24 ore de la fierbere sunt buni de mancat.
Pentru muraturile care se vor consuma peste iarna, se poate adauga 1 aspirina la litrul de apa, pentru mai multa siguranta in conservare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu