Rulouri cu scortisoara / Cinnamon rolls

ALUAT
  • 20 g drojdie proaspata 
  • 3 lg zahar (90gr)             
  • 125 ml lapte caldut +50 ml apa calduta  
  • 1 ou mare 
  • 50 gr unt la temperatura camerei 
  • 400 gr faina 
  • 1 lg cardamom macinat 
  • sare

UMPLUTURA
  • 50g unt la temperatura camerei           
  • 2 lg scortisoara 
  • 50 g zahar
  • nuca maruntita
  • *zaharul se amesteca cu scortisoara si nuca

GLAZURA  (optional)
  • 100 gr zahar pudra cumparat
  • 100 gr unt 
  • 150 gr crema de branza 
  • *toate ingredientele se amesteca cu mixerul

Cuptorul se incinge la 250 grade.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Zaharul se pune in laptele caldut pentru a se topi, se adauga si untul.
Framantam  aluatul pana devine nelipicios.
Il acoperim si-l lasam sa dospeasca  (sa-si dubleze  volumul).

Intindem o foaie dreptunghiulara pe care o ungem cu unt, apoi presaram amestecul de zahar-scorisoara si putina nuca macinata mai mare.
Rulam pe latura mai lunga, ungem marginea cu putina apa ca sa nu se dezlipeasca. 
Taiem ruloul in bucati groase de 3-4 cm (de preferat sa le taiem cu o ata).
Fiecare bucata se pune in tava cu partea taiata in sus, lasam loc intre rulouri. 
Lasam compozitia la crescut sa-si dubleze volumul, aproximativ 30-40 minute. 

Se coc 10- 12 minute.

Glazura se toarna peste rulourile fierbinti, se presara nuca. 
Daca nu folosim glazura putem sa ungem rulourile fierbinti cu sirop de zahar (rece).






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu