Zacusca

  • 5 kg vinete
  • 2,5 kg ardei capia
  • 800 gr ceapa 
  • 2 capatani medii de usturoi
  • 150 gr bulion
  • 500 ml ulei
  • piper
  • dafin
  • sare


Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs.
Ardeii se coc, se curata apoi se toaca.
Ceapa si usturoiul (tocate) se pun in ulei, se adauga sare si se inabusa.
Se adauga vinetele, fierbem 10 minute.
Se pun ardeii, piperul si dafinul.
Spre final daugam bulionul.
Zacusca se fierbe la foc potrivit amestecand frecvent pentru a nu se lipi.
Este gata cand devine omogena (aprox. 1-1,30 ore).
Se pune fierbinte in borcane

Nota * din ingredientele date ies aproximativ 7 borcane de 500 ml


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu