Zacusca

  • 3 kg vinete
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa 
  • 2 capatani medii de usturoi
  • 1 l suc de rosii
  • 1/2 l ulei
  • piper
  • dafin
  • sare


Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs.
Ardeii se coc, se curata apoi se toaca, zeama lor se va folosi in zacusca.
Ceapa si usturoiul (tocate) se pun in ulei, se adauga sare si se inabusa.
Se adauga ardeii calind cateva minute.
Se pun vinetele.
Turnam sucul de rosii, adaucam piperul si foile de dafin.
Zacusca se fierbe la foc potrivit amestecand frecvent pentru a nu se lipi.
Este gata cand devine omogena, deasupra separandu-se uleiul (aprox. 1-2 ore).
Se pune fierbinte in borcane

Nota *ingredientele sunt pentru aproximativ 5 borcane de 400 ml

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu