Chec cu lamaie si pere

*reteta proprie: chec cu miez usor umed, dens si aromat.

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt topit si racit
  • 2 lg ulei (20 ml)
  • 130 ml zeama lamaie (2 lamai)
  • coaja de la 1-2 lamai
  • 1 l-ta praf de copt
  • 200 gr faina
  • 4-5 pere mici decojite



Se incinge cuptorul la 180 de grade (foc mediu).

In forma de chec, tapetata cu hartie de copt, se pun perele curatate de coaja.

Intr-un bol se pun ouale, zaharul, coajă de lămâie, putina sare si se mixeaza timp de 5 minute, pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul si untul mixand compozitia. 

Folosind o lingura se incorporeaza usor faina si praful de copt. Adaugam sucul de lamaie. 

Turnam compozitia în tava cu pere, fără să le acoperim total. 

Se introduce imediat in cuptor. 
Se coace aproximativ 40 de minute.






Un comentariu: