*reteta chinezeasca
*2 portii
MARINADA
*se amesteca ingredientele si se tine la rece minim 30 de minute
- 1/2 l-ta zahar
- 1lg sos de soia
- 1 l-ta amidon
- 1 lg ulei
- 250 gr carne tocata de porc macra
FASOLE VERDE
- 500 gr fasole verde
- 2 lg ulei
- 4 catei mari de usturoi
- apa
- sare
CARNE
- 2 lg ulei
- 1 ardei iute uscat (1/4 lta)
- 3 catei mari de usturoi
- 1 l-ta ghimbir zdrobit (opțional)
- carnea marinata
- 2 lg sos soia
- apa
FASOLE VERDE
In ulei incins se pune usturoiul zdrobit, calim cateva secunde.
Adaugam fasolea, calim al dante 5-8 minute (dacă fasolea este necongelata turnam putina apa).
*legumele chinezesti se fierb doar cat sa fie putin crocante, nu sa devină moi!
CARNE
Intr-o tigaie incapatoare se pun 2 lg ulei, usturoiul tocat marunt, ghimbirul si ardeiul tocat, calim 20 de secunde.
Se pune carnea si se amesteca pana isi schimba culoarea.
Adaugam 2 linguri sos de soia si apa cat sa acoperim carnea, lasam la fiert.
Cand carnea este bine patrunsa, dar suculenta, adaugam fasolea verdea preparata.