Orez cu agrise si pui / Zereshk polo ba morgh

*reteta iraniana

 PUI

  • 2 pulpe de pui
  • ulei 2-3 lg
  • 1 ceapa medie
  • piper
  • 1 l-ta turmeric
  • sare

AGRISE

  • agrise 1 ceasca
  • ulei
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • sofran dizolvat in apa (optional)

OREZ

  • orez basmati 1 cana
  • apa
  • ulei 3-4 linguri
  • sare


   



PUI
Curatati puiul de piele, puneti-l intr-o cratita cu putin ulei. Adaugati peste condimentele si ceapa taiata in bucati mari. Turnati apa cat aproape sa acoperiti puiul si puneti la fiert aproximativ 30 minute.
 * puteti cali usor ingredientele sau le puneti direct la fiert.

AGRISE
Puneti agrisele la inmuiat aproximativ 30 minute.
Intr-o tigaie puneti putin ulei si prajiti putin agrisele. 
Adaucati zaharul si sofranul dizolvat in putina apa, caliti usor.

OREZ
Orezul spalat  se pune la fiert in apa cu sare. 
Se fierbe doar pe jumatate, bobul trebuie sa ramana mai tare. 
Se scurge si se clateste cu apa rece.

Se pune ulei pe fundul unei cratiti si se lasa sa se incalzeasca *optional  pe fundul cratitei se pun  felii rotunde de cartofi cruzi,  se obtine o crusta crocanta numita tadiq.
Se adauga orezul sarat  in cratita.

Se acopera vasul cu un capac invelit in brosop de bumbac si se pune pe foc foarte mic, aproximativ 30 minute (nu se ridica capacul in acest timp).


SERVIRE
Cand orezul este gata, se iau cateva linguri si se amesteca cu putin sos de la pui.
Orezul se pune pe un platou, peste orez se pune orezul colorat cu sosul de la pui si agrisele. 

Se serveste cu pulpele de pui.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu