- patrunjel 1 legatura
- marar 1 legatura
- coriandru 1 legatura / 2 l-te coriandru uscat
- frunze ceapa verde 1 legatura
- schinduf
- usturoi verde 1 legatura medie
- ulei
- 1 cana orez basmati (250 gr)
Tocam verdeata.
Fierbem orezul al dante (bobul sa ramana putin tare in mijloc). Cand este gata il clatim cu apa rece si-l lasam la scurs. Amestecam orezul cu verdeata tocata/condimente si sare.
Intr-o cratita punem ulei (sa cuprinda tot fundul cratitei, dar strat foarte subtire) la incins apoi adaugam orezul fara sa amestecam.
Invelim capacul cratitei intr-un prosop de bumbac, punem oala pe foc mic pentru aproximativ 30 de minute, fara sa mai ridicam capacul.
Se serveste cu peste.
Nota
*Orezul de pe fundul oalei va iesti mai prajit si se numeste TAHDIG (Tadig) , adica "fundul oalei" in traducere.
*Puteti inlocui verdeata si ceapa cu 7 linguri de condiment uscat pe care il gasiti in magazinele iraniene sub denumirea de "Sabzi Polo".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu