*poate fi acoperita cu branzeturi, condimente, carne de miel calita cu ceapa si rosii...
ALUAT
TOPPING ZATAR
ALUAT
- 4oo gr faina
- 10 gr drojdie proaspata
- apa calda
- 2 lg ulei masline
- sare
Se amesteca ingredinetele. Se lasa aluatul la dospit aproximativ o ora.
Se incalzeste cuptorul. Tava in care vom coace se unge cu ulei.
Aluatul se imparte in 4- 6 bile.
Fiecare bila se aplatizeaza cu degetele in cercuri subtiri si se lasa 15 minute; se ung cu Zatar, mai putin marginea aluatului.
Se coc aproximativ 10 minute.
Se incalzeste cuptorul. Tava in care vom coace se unge cu ulei.
Aluatul se imparte in 4- 6 bile.
Fiecare bila se aplatizeaza cu degetele in cercuri subtiri si se lasa 15 minute; se ung cu Zatar, mai putin marginea aluatului.
Se coc aproximativ 10 minute.
TOPPING ZATAR
- 1 l-ta cimbru
- 2 l-te oregano
- 2 l-te maghiran
- 2 l-te sumac
- 2 lg susan (prajit fara ulei)
- 1/2 l-ta sare
- ulei de masline
Se amesteca ingredientele formand o pasta. Mai multe despre condimentul Zatar gasiti aici .
Franzela |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu