*reteta italiana
Blat
- 400 gr faina
- 10 gr drojdie proaspata
- 2 linguri ulei masline
- sare
- apa calda
- oregano
Umplutura 1
- 500 gr praz
- 300 gr kaizer
- piper
- sare
- ulei
- sos de rosii
Umplututa 2
- sunca de praga
- cascaval ras
- 1/2 ardei rosu tocat
- sos de rosii
Blat
Se amesteca toate ingredientele, se framanta si se lasa la crescut.
Coca se impartit coca in 3 sau in 4 bucat.
Fiecare bucata de aluat se intinde subtire si rotunda, cu sucitorul.
Punem sos de rosii pe jumatate din blatul intins.
Peste sos punem umplutura.
Impachetam pizza aducand partea fara umplutura peste partea cu umputura. Sigilam marginile rulandu-le putin spre interior sau le apasam cu furculita pentru a se inchide bine.
Intepam discret partea superioara pentru a iesi aburii la copt.
Coacem la grill 10 minute si 10-15 minute la foc normal.
Umplutura 1
Kaizerul si prazul tocat se pun la calit in putin ulei, atat cat sa devina moale prazul. Se condimenteaza si se lasa la racit.
Am folosit umplutura pentru 2 din cele 3 pizza, dar poate fi suficieta pentru toata coca.
Umplututa 2
Se pune direct pe jumatatea de calzone unsa cu sos de rosii.
Punem sos de rosii pe jumatate din blatul intins.
Peste sos punem umplutura.
Impachetam pizza aducand partea fara umplutura peste partea cu umputura. Sigilam marginile rulandu-le putin spre interior sau le apasam cu furculita pentru a se inchide bine.
Intepam discret partea superioara pentru a iesi aburii la copt.
Coacem la grill 10 minute si 10-15 minute la foc normal.
Umplutura 1
Kaizerul si prazul tocat se pun la calit in putin ulei, atat cat sa devina moale prazul. Se condimenteaza si se lasa la racit.
Am folosit umplutura pentru 2 din cele 3 pizza, dar poate fi suficieta pentru toata coca.
Umplututa 2
Se pune direct pe jumatatea de calzone unsa cu sos de rosii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu