Chec in 3 culori / Chec cu ulei

  • 5 ouă
  • 7 linguri făină
  •  6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  •  1 linguriţă praf de copt
  • 2 pachete de zahăr vanilinat
  •  coaja rasă de la o portocală
  • 2-3 linguriţe de cacao.




Preparăm aluatul galben: mixăm gălbenuşurile cu 3 linguri de zahăr, adăugăm treptat aromele, 3 linguri de făină amestecată cu jumătate de linguriţă din praful de copt şi pe urmă 3linguri ulei. Mixăm până când omogenizăm aluatul.

In forma de chec turnăm aluatul galben, apoi cu ajutorul unei site pudrăm acest aluat cu un strat de cacao.

Batem albuşurile spumă tare cu zahărul ramas . Încorporăm treptat uleiul şi făina, amestecată cu praful de copt. Amestecăm uşor, ca să păstrăm aluatul pufos.
Turnam aluatul in tava peste stratul de cacao.

Coacem la foc mediu (180 grade) aprox. 30 minute. După ce s-a răcit, îl pudrăm cu zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu