1. ALUAT Pâte sucrée
- 250 gr faina (T55 / 550)
- 125 gr unt rece
- 1 galbenus
- 50 ml apa
- 1 praf de sare
- 30 gr zahar
2. ALUAT Pâte brisée *aluat mai fragil
- 300 faina
- 150 unt rece
- 9 lg apa rece
- 1 praf de sare
3. ALUAT Pâte sablée cu migdale *aluat delicios
- 200 gr. faina
- 125 gr. unt rece
- 50 gr. zahar
- 50 gr. migdale macinate
- 1 ou
- un virf de cutit sare
- 450 gr gem de prune
- 2 lg pesmet
- 1 mana de nuci
Alegeti o varianta de aluat!
Untul rece, taiat cubulete, se amesteca cu făină, zahar, sare până se obţine o textură nisipoasă, apoi adăugam gălbenusul si apa.
Se baga aluatul la frigider minim 1 ora sau maxim 24 de ore.
Se scoate din frigider si se lasa 15 minute.
Se baga aluatul la frigider minim 1 ora sau maxim 24 de ore.
Se scoate din frigider si se lasa 15 minute.
Aluatul se împarte în 2 bucăţi, una de aprox. 2/3 din total şi una 1/3.
Tava se tapetează cu unt şi făină sau cu hârtie de copt.
Bucata mai mare de aluat se întinde cu ajutorul sucitorului si se pune in tava. Se dă la cuptor preîncălzit pentru aproximativ 10 minute.
Se scoate din cuptor, se pune gemul de prune mestecat cu nucă şi pesmet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu