BLAT
- 8 oua
- 200 ml apa
- 200 ml ulei
- 400 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 500 gr faina
CREMA GANACHE
- 400-500 gr ciocolata neagra
- 400 -500 frisca lichida
- arome
ORNAT
- 300 frisca (batuta)
- colorant alimentar
- 4 biscuiti umpluti cu ciocolata
Din compozitia de blat vom coace 2 foi in tava de aragaz.
Separam gabenusurile de albusuri.
In cele 4 galbenusuri punem 200 gr zahar si le mixam bine. Adaugam si uleiul, apa, mixam. Punem si faina, praful de copt si amestecam.
In cele 4 albusuri punem restul de zahar si le mixam pana obtinem o spuma tare.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute amestecand usor cu lingura de jos in sus. Impartim compozitia in doua parti egale, coacem 2 foi in tava de aragaz, apoximativ 30 minute fiecare.
Lasam blaturile la racit. Vom decupa 3 foi pentru baza masinutei si 3 (mai mici) pentru partea de sus a masinutei.
CREMA GANACHE
Frisca se pune pe foc, fara sa atinga punctul de fierbere. Se pune ciocolata, rupta bucatele, in frisca la topit. Lasam compotitia la racit apoi o bagam in frigider, minim 3 ore. Inainte de a umple foile o mixam bine pentru a obtine o crema fina.
*NOTA
Daca frisca pentru ornat este prea moale, se foloseste 1 lingurita de gelatina pentru 200 g de frisca.
Se pune gelatina la inmuiat in 2 linguri de apa rece si se lasa 10 minute. Se incalzeste usor pe foc pana se dizolva complet. Se adauga in frisca batuta, mestecand usor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu