*reteta americana
Untul, ciocolata rupta bucati si zaharul se pun intr-un vas pe baie de abur si se amesteca pana se topesc toate ingredientele.
Se ia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.
Se adauga restul ingredientelor (fara zaharul pentru pudrat).
Va rezulta o compozitie mai groasa care se lasa la frigider peste noapte sau minim 1 ora.
Se modeleaza bilute de marimea unei nuci care se tavalesc bine in zaharul pudra (trebuie sa fie acoperite cu un strat mai gros de zahar pudra) apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul incins pentru 8-10 minute la foc potrivit. In timpul coacerii vor crapa putin.
Dupa ce se scot din cuptor biscuitii vor fi moi, dar se vor intari dupa ce se racesc.
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 gr zahar
- 100 gr faina
- 3o gr cacao
- 1 l-ta praf de copt
- 1 ou
- zahar pudra pentru pudrat
Untul, ciocolata rupta bucati si zaharul se pun intr-un vas pe baie de abur si se amesteca pana se topesc toate ingredientele.
Se ia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.
Se adauga restul ingredientelor (fara zaharul pentru pudrat).
Va rezulta o compozitie mai groasa care se lasa la frigider peste noapte sau minim 1 ora.
Se modeleaza bilute de marimea unei nuci care se tavalesc bine in zaharul pudra (trebuie sa fie acoperite cu un strat mai gros de zahar pudra) apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul incins pentru 8-10 minute la foc potrivit. In timpul coacerii vor crapa putin.
Dupa ce se scot din cuptor biscuitii vor fi moi, dar se vor intari dupa ce se racesc.