Aluat
- 400 gr. faina
- 20 gr. drojdie proaspata
- 1 ou mare
- 150 ml. lapte dulce caldut
- 1/2 lingurita sare
- 50 gr. unt topit
Umplutura
- 9 felii mari cascaval (aprox. 300 gr.)
- 9 felii mari sunca (aprox. 250 gr.)
Altele
- unt la temperatura camerei, pentru uns foaia de aluat
- 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte, pentru uns coronita
- seminte in/susan/mac (optional)
Intindem o foaie de aluat dreptunghiulara pe care o ungem cu unt. Repartizam cele 9 felii de cascaval pe foaia de aluat (pe 3 randuri de cate 3 felii ) . Peste ele punem feliile de sunca.
Rulam aluatul pe lungime sub forma de sul, apoi unim capetele astfel incat sa obtinem un cerc. Transferam pe hartia de copt si-l lăsăm să creasca, 15-30 de minute.
Taiem aluatul la exterior la intervale egale, de jur-imprejur, fara sa taiem aluatul in partea dinspre centru.
Rasucim usor toate bucatile taiate, spre dreapta sau stanga. Lăsăm coronita 10 minute să mai crească.
Ungem coronita cu galbenusul batut cu 1 lg. lapte; presaram seminte de susan/in/mac.
Se coace la 180 grade, aproximativ 30 -40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu