Arhivă blog

Coronita cu sunca si cascaval


Aluat

  • 400 gr. faina
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • 1 ou mare
  • 150 ml. lapte dulce caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr. unt topit

 

Umplutura

  • 9 felii mari cascaval (aprox. 300 gr.)
  • 9 felii mari sunca (aprox. 250 gr.)

  

Altele

  • unt la temperatura camerei, pentru uns foaia de aluat
  • 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte, pentru uns coronita
  • seminte in/susan/mac (optional)



Framantam un aluat din ingredientele de mai sus (vezi "Aluat") si-l lasam la crescut pana cand isi dubleaza volumul. 

Intindem o foaie de aluat dreptunghiulara pe care o ungem cu unt. Repartizam cele 9 felii de cascaval pe foaia de aluat (pe 3 randuri de cate 3 felii ) . Peste ele punem feliile de sunca. 

Rulam aluatul pe lungime sub forma de sul, apoi unim capetele astfel incat sa obtinem un cerc. Transferam pe hartia de copt si-l lăsăm să creasca, 15-30 de minute.

Taiem aluatul la exterior la intervale egale, de jur-imprejur, fara sa taiem aluatul in partea dinspre centru. 
Rasucim usor toate bucatile taiate, spre dreapta sau stanga. Lăsăm coronita 10 minute să mai crească.

Ungem coronita cu galbenusul batut cu 1 lg. lapte; presaram seminte de susan/in/mac.

Se coace la 180 grade, aproximativ 30 -40 de minute. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu