- 250 gr linte rosie
- 2 morcovi medii
- 1 ceapa medie
- 1 cartof mare
- 3 catei de usturoi (optional)
- 1 lg bulion (optional)
- apa
- sare
- 1-2 lg ulei
- piper măcinat
- condimente (la alegere)
- 1 felie de lamaie pentru servit (optional)
CONDIMENTE (vezi Nota)
- 1 l -ta boia dulce
- 1/4 l-ta chimion macinat
- 1 l-ta sumac
- 1/2 l-ta coriandru macinat
- 1 l-ta turmeric
- menta uscata / cimbrisor
- patrunjel verde pentru decor
- fulgi de ardei iute (se calesc in putin unt, cu sosul obtinut decoram supa)
Lintea se spala si se pune in apa rece pentru 30 de minute.
Se scurge lintea si se pune la fiert intr-un litru de apa rece impreuna cu legumele tocate (turcii calesc legumele apoi le fierb).
Cand sunt bine fierte, legumele se paseaza.
Se adauga bulionul, uleiul, sare si condimentele preferate.
Se pune apa in care au fiert legumele, pentru ai da supei consistenta dorita si se mai fierbe putin.
*turcii folosesc boia, menta, sumac, chimion; 1/4 lamaie pentru servit
*arabii folosesc chimion, coriandru, turmeric, patrunjel
*indienii folosesc chimion, coriandru,turmeric, dafin, lamaie, lapte de cocos.