- 200 gr maia activa 100% hidratata
- 500 gr faina 000
- 150 gr zahar
- 250 ml lapte la temperatura camerei
- 100 gr unt topit si racit
- 3 galbenusuri
- vanilie
- 1/4 l-ta sare
- 1 galbenus pentru uns
In lapte se pune zaharul si maiaua, se amesteca.
Adaugam restul ingredientelor, mai putin untul.
Framantam adaugand si untul putin cate putin.
Lasam la crescut 2 ore (timp in care facem 2 impachetari).
Intindem cu mainile coca pe blatul uns, punem umplutura, ii dam forma dorita si-l punem in tava de copt la crescut pentru 4-12 ore, in functie de puterea maielei si a temperaturii din camera . Nu va asteptati sa-si dubleze volumul ca un aluat cu drojdie. In mod fantastic va creste foarte mult cand il bagati la copt.
Il ungem cu galbenus si-l punem la copt in cuptorul incins, pentru aproximativ 50-60 de minute (foc mic de 160 grade in primele 20 minute, apoi se mareste temperatura la 180 grade).
Adaugam restul ingredientelor, mai putin untul.
Framantam adaugand si untul putin cate putin.
Lasam la crescut 2 ore (timp in care facem 2 impachetari).
Intindem cu mainile coca pe blatul uns, punem umplutura, ii dam forma dorita si-l punem in tava de copt la crescut pentru 4-12 ore, in functie de puterea maielei si a temperaturii din camera . Nu va asteptati sa-si dubleze volumul ca un aluat cu drojdie. In mod fantastic va creste foarte mult cand il bagati la copt.
Il ungem cu galbenus si-l punem la copt in cuptorul incins, pentru aproximativ 50-60 de minute (foc mic de 160 grade in primele 20 minute, apoi se mareste temperatura la 180 grade).
In cuptorul electric se coace la 180 grade cu ventilatie, aproximativ 30-40 de minute.